Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

srijeda, 16. svibnja 2012.

Predstavnici HGD-a na proslavi Svetog Ivana Nepomuka i Dana Omiša


Omiš je 16. svibnja proslavio Dan grada i blagdan svog nebeskog zaštitnika Svetog Ivana Nepomuka. Svečanoj proslavi, na poziv gradonačelnika Ivana Škaričića, prisustvovali su predstavnici Hrvatskog građanskog društva Crne Gore Tijana Petrović i Ljubinko Biskupović. Proslava ovog blagdana započela je 3. svibnja raznim prigodnim programima, da bi se 16. svibnja održala centralna proslava. Domaćini i gosti položili su vijence u spomen na sve poginule za domovinu kod Središnjeg križa na Gradskom groblju "Vrisovci", a potom su odali počast poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata, u Parku hrvatskih branitelja. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena su javna priznanja Grada Omiša najistaknutijim građanima, društvima, sportašima i učenicima u prošloj godini.
Radost proslave dana Grada uveličala je procesija i Sveta misa u Župnoj crkvi, koju je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Na kraju svečanosti domaćini su, za sve učesnike proslave, upriličili domjenak uz izuzetno lijepo druženje u Radmanovim mlinicama.

Nema komentara:

Objavi komentar