Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

petak, 20. siječnja 2012.

Referendum o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj Uniji

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Crnoj Gori, upućuje obavijest hrvatskim građanima,  kako bi mogli glasovati na Referendumu o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj Uniji.

Obavijest o glasovanju:

Referendum o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj Uniji održati će se u nedjelju 22. siječnja 2012. godine  od 07,00 h do 19,00 h u prostorijama Generalnog Konzulata Republike Hrvatske u Crnoj Gori, u Kotoru.

Birači su dužni na biralište ponijeti valjanu identifikacijsku ispravu, u prvom redu hrvatsku putovnicu ili osobnu iskaznicu.

Izdvajamo iz medija:
ZAGREB, 20. siječnja 2012. (Hina)
Ulaskom u EU Hrvatska neće izgubiti svoj suverenitet i Unija neće vladati Hrvatskom nego će Hrvatska biti jedna od 28 zemalja zemalja članica koje će upravljati Europskom unijom, izjavio je u petak u Zagrebu hrvatski predsjednik Ivo Josipović i pozvao je građane da u nedjelju izađu na referendum.
"Hrvatska država neće prestati biti suverena. Ulaskom u EU naša će suverenost dobiti bolju, veću, važniju dimenziju nego što je to ima danas", naglasio je predsjednik.
"Neće EU vladati Hrvatskom. EU je zajednica utemeljena na sasvim drugom konceptu, ne konceptu vladanja nego konceptu upravljanja, i Hrvatska će biti jedna od 28 zemalja koje će upravljati EU-om", istaknuo je Josipović na konferenciji pod nazivom "Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji".