Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

utorak, 17. siječnja 2012.

Izaslanstvo HGD CG u Dubrovniku

Delegacija Hrvatskoga građanskog društva Crne Gore boravila je 17. sječnja 2012. godine u službenom posjetu Dubrovniku.
Delegaciju su činili predsjednik Mirko Vičević, tajnica Danijela Vulović, Dario Musić, vanjski suradnik i počasni član Društva Igor Žuvela. Njih su u upravi grada primili gđa Olga Muratti, predsjednica Gradskog vijeća, te prof. Milan Perić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo i turizam. Cilj posjeta bio je predstavljanje novog rukovodstva Društva i dogovor o nastavku suradnje. U ime Društva predsjednik je zahvalilo domaćinima na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i potpori koju Grad Dubrovnik pruža našem Društvu.
Na sastanku u Dubrovačko-neretvanskoj županiji delegaciju Društva primili su Nikola Dobroslavić, župan, te Marijeta Hladilo, pročelnica za kulturu DNŽ-a.
Tom prilikom gosp. Vičević zahvalio je županu na potpori i brizi za Hrvate u Boki kotorskoj te je predstavio projekte koje će HGD CG realizirati u ovoj godini.
Župan je istaknuo značaj Hrvata u Boki kotorskoj te je najavio kako će Županija i dalje podržavati rad i projekte ne samo HGD CG, već i ostalih društava i udruga Hrvata u Boki. Naime, Županija je, kako je podsjetio župan, i ove godine u proračunu osigurala sredstva za projekte Hrvata u Boki.
Boravak u Dubrovniku delegacija HGD CG iskoristila je za posjet novim uredima Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik. Delegaciju je primila Maja Mozara, predsjednica HMI-ja Dubrovnik, s kojom Društvo ostvaruje tradicionalno dobru suradnju.
U popodnevnim satima Kotorani su se susreli s osobama koje su od samog osnutka Društva dale izniman doprinos njegovu napretku i razvoju. To su gđa Mira Buconjić, gosp. Miše Galjuf, gosp. Želimir Čizmić, predsjednik Udruge dragovoljaca Hrvatske ratne mornarice, Željko Filičić i Nila Milačić Vukosavić.