Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

četvrtak, 13. siječnja 2011.

Otvoren natječaj za 20. Dane hrvatskog filma

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na 20. Danima hrvatskoga filma koji će se održati od 4. do 10. travnja u Zagrebu, izvijestio je Studentski centar, u kojemu se festival tradicionalno održava. Prijave se podnose do 11. veljače, a mogu ih podnijeti producenti ili autori u kategorijama igranih filmova (kratkometražni, srednjemetražni i dugometražni koji nemaju kopiju na 35 mm vrpci ili HD formatu), dokumentarnih, animiranih, eksperimentalnih i namjenskih filmova te glazbenih spotova. Filmovi moraju biti proizvedeni nakon siječnja prošle godine i snimljeni u profesionalnim filmskim, elektronskim ili digitalnim formatima. Prijaviti se mogu i filmovi proizvedeni u inozemstvu, ako su im redatelj ili producent hrvatski državljani.
O uvrštavanju filmova u natjecateljski raspored odlučuju selektori za pojedine kategorije.
Uz prijavnice podnositelji su dužni organizatoru dostaviti dvije DVD kopije filma za potrebe selekcije, te na jednom elektroničkom nosaču ispunjenu prijavnicu i dvije fotografije visoke rezolucije iz filma za potrebe kataloga i press službe.
Prijave se podnose na posebnom obrascu dostupnom na web portalu www.sczg.hr/dhf, e-mailom na adresu programskog koordinatora Davora Šišmanovića (davor.sismanovic@sczg.hr) te osobno u Ured Dana hrvatskoga filma u zagrebačkoj Savskoj cesti 25 ili poštom na tu adresu.
(Hina)