Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

srijeda, 19. siječnja 2011.

Pola stoljeća rada

Dr. Pasinović
Univerzitetski profesor Milenko Pasinović ove godine obilježava pola stoljeća svog nastavno-znanstvenog rada. Svojevremeno je bio nastavnik u Srednjoj pomorskoj školi, profesor na Višoj pomorskoj i Fakultetu za pomorstvo u Dobroti, zatim i na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, a trenutno je predavač na privatnom Fakultetu za turizam Univerziteta „Mediteran“ u Baru, prenosi RADIO KOTOR. „Imao sam sreću da se odmah nakon završenih studija zaposlim u Pomorskoj školi gdje sam proveo punih 17 godina. Nakon toga sam kao profesor radio na elaboraciji prerastanja Više pomorske škole u Fakultet za pomorstvo i u tome uspio zajedno sa suradnicima. Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru je prvi takve vrste u Crnoj Gori. Prvobitna ideja, koju nismo realizovali, bila je da bude smješten u palati Smekija u Perastu“ – kaže Pasinović.
On navodi da je zadovoljan uspjehom svojih nekadašnjih učenika.
“Mnogi od njih su na veoma odgovornim funkcijama koje su i zaslužili, iako smatram da uspjeh u školi nije jedino mjerilo za postizanje dobrih rezultata“.
Pasinović je ugledni prosvjetni i društveno-politički radnik koji je završio Prirodno–matematički fakultet u Beogradu, sa prosjekom 9.45. Na istom Univerzitetu je magistrirao i doktorirao. Bio je pomoćnik direktora Turističkog Saveza Jugoslavije u Rimu. Autor je brojnih udžbenika za studente iz oblasti turizma, monografija, turističkih publikacija i knjiga.