Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

srijeda, 19. siječnja 2011.

Suradnja Dubrovnik - Kotor

Gradska biblioteka Kotor i Dubrovačke knjižnice s partnerima organizacijom NVO-Prostory iz Podgorice i dubrovačkim ogrankom Matice hrvatske nastavljaju provedbu projekta "Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige u području kulture". Taj projekt financira Europska unija iz sredstava odobrenih za prekogranični program suradnje Hrvatske i Crne Gore.
Na današnjem sastanku u Dubrovniku predstavnici hrvatske i crnogorske redakcije dogovorili su da će u sljedećih pet mjeseci zajednički pripremati tri publikacije u kojima će biti objavljeni dramski tekstovi, pripovijetke i poezija hrvatskih i crnogorskih autora.
Hrvatski članovi redakcije su akademici Luko Paljetak i Tonko Maroević te teatrologinja Lada Čale-Feldman, a crnogorski su članovi dramski pisac Ljubomir Đurković i književnici Andrej Nikolaidis i Aleksandar Bečanović.
Cilj projekta "Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige u području kulture" jest poticati bibliotekarsku kulturnu i edukativnu suradnju između građana i institucija Hrvatske i Crne Gore te razmjenjivati podatke o knjižničarskom fondu i njegovu obogaćivanju.
(Hina)