Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

četvrtak, 7. travnja 2011.

Seminar -Stvaranje kazališta- u organizaciji HMI


Hrvatska matica iseljenika obavještava sve zainteresirane da se i ove godine organizira Seminar - Stvaranje kazališta - koji će se održati od 2. do 10. srpnja 2011. godine. Moto Seminara je: Kazalište je teško osmisliti ali ga nije teško stvoriti.

Steknite nova znanja uz veselo druženje i rad. Ostvarite nove kontakte i izmijenite iskustva s kazališnim amaterima iz cijelog svijeta, pod stručnim vodstvom redateljica i dramske pedagoginje Nine Kleflin. Program je podijeljen u prijepodnevni teoretski dio s audio-vizualnim materijalima i poslijepodnevni praktični dio. Seminar će se završiti izvođenjem predstave domaćeg autora, kako bi se pred lokalnom publikom primijenila usvojena znanja. Sadržaj programa obogatit će se prigodnim tematskim predavanjima, te nastupom lokalne folklorne grupe.

Kazalište će se stvarati na otočiću Galovcu - Školjić, u neposrednoj blizini otoka Ugljena, nasuprot Zadra. Polaznici će biti smješteni u obnovljenom franjevačkom samostanu u dvokrevetnim sobama s kupaonicom.

Hrvatska matica iseljenika pokriva sve troškove seminara, a polaznici plaćaju samo smještaj (250 kn  dan puni pansion).


Prijave se primaju do 1. lipnja 2011. godine na adresu:

Hrvatska matica iseljenika

Trg Stjepana Radića 3

10 000 Zagreb, Croatia



ili na e-mail adresu voditeljice projekta Nives Antoljak: nives@matis.hr

Za više informacija posjetite site: www.matis.hr