Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

subota, 21. travnja 2012.

IZASLANSTVO ZADARSKOG SVEUČILIŠTA POSJETILO RADIO DUX

Tivat 21.travnja 2012.(Radio Dux) - Redakciju Radio Dux-a u petak je posjetilo izaslanstvo Zadarskog sveučilišta na čelu sa rektorom prof.dr. Antom Uglešićem koji je izrazio zadovoljstvo prijemom I razgovorima koje je obavio tijekom posjete Boki Kotorskoj.

Gostujući u našem programu rektor Uglešić je govorio o mogućnostima pružanja pogodnih uvjeta za studiranje na Zadarskom sveučilištu posebice onih studija koje ne postoje na Univerzitetu u Crnoj Gori, te izrazio spremnost da njegovo sveučilište dodjeli dvije stipendije za doktorske studije mladima sa ovih prostora te da stipendira zainteresirane mlade za ljetnju školu Hrvatskog jezika koja se održava svakog ljeta u Zadru.

Izaslanstvo Zadarskog sveučilišta se sastalo sa čelnicima Bokeljske mornarice u Kotoru, generalnim konzulom Božom Vodopijom, kao i sa čelnicima Hrvatkog građanskog društva Crne Gore.

Rektora sa suradnicima, prorektorom prof. dr. Josipom Faričićem I prof. dr. Vandom Babić primaila je gradonačelnica Kotora Marija Ćatović, dopredsjednik Općine Tivat Ilija Janović a susreli su se i sa roditeljima studenata koji su diplomirali na Sveučilištu u Zadru.

Izaslanstvo će se danas susresti sa Mitropolitom Mihailom na Cetinju I gradonačelnikom Aleksandrom Bogdanovićem.
Izvor: Radio Dux




Nema komentara:

Objavi komentar