Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

četvrtak, 19. travnja 2012.

URUČENA PLAKETA ZADARSKOG SVEUČILIŠTA DR. MILOŠU MILOŠEVIĆU

Kotor, 19. travnja 2012. (Radio Dux) - Rektor Zadarskog sveučilišta prof. dr. sc. Anton Uglešić uručio je u četvrtak priznanje Plaketu Zadarskog sveučilišta admiralu Bokeljske mornarice dr. Milošu Miloševiću.

Prigodom svečane dodjele plakete povodom desete obljetnice obnove sveučilišta u Zadru rektor prof. dr. Uglešić je kazao da je dr. Miloš Milošević svojim cjelokupnim radom napravio puno za znanost i općenito za hrvatsku kulturu.

Miloš Milošević (92) prisustvovao je 1955. osnivanju Filozofskog fakulteta u Zadru, a 1974. godine doktorirao je na istom fakultetu s temom "Boka Kotorska za vrijeme mletačke vladavine (1420-1797)".

Među četrnaest plaketa koje su dodjeljene zaslužnima za osnivanje sveučilišta u Zadru u povodu desete obljetnice obnove sveučilišta dr. Milošu Miloševiću dodijeljena je ona za poseban doprinos razvoju znanosti i očuvanju hrvatske kulture. Priznanje se sastoji od pisane plakete i plakete koju je napravio akademski kipar Bruno Bošnjak koja na prednjoj strani ima grb današnjeg sveučilišta, a na drugoj grb prvog Zadarskog sveučilišta iz 1396. godine, jednog od dvadeset najstarijih u Europi.

Zahvaljujući se na priznanjima dr. Milošević istaknuo je da su Kotor i Zadar dva grada koja su zemljopisno daleko, ali koji se kroz kulturni i znanstveni rad približavaju intenzivno.

Svečanosti u kapetanskom salonu obitelji Milošević nazočili su prorektor prof. dr. sc. Josip Faričić, prof. dr. sc. Vanda Babić, dopredsjednik Hrvatskog građanskog društva Tripo Shubert i članovi obitelji.
Izvor: Radio Dux
Fotografije: Radio Dux







Nema komentara:

Objavi komentar