Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

nedjelja, 20. svibnja 2012.

Državna prvakinja na natjecanju iz Italijanskog jezika, Ema Radoničić, ponos naše Udruge


Na državnom natjecanju iz stranih jezika za srednjoškolce u Podgorici, Ema Radoničić učenica četvrtog razreda Gimnazije Kotor osvojila je prvo mjesto iz znanja italijanskog jezika.
"Italijanski jezik, nastavak je moga školovanja"-rekla nam je Ema, član našeg Društva, maturantkinja Gimnazije Kotor, nakon primljene Diplome za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju učenika srednjih škola iz stranih jezika.
Uz pomoć svoje mentorice Valerije Jokić profesorice italijanskog jezika, Ema je predstavljala Gimnaziju Kotor na državnom natjecanju iz stranih jezika održanog u Podgorici 4.ožujka 2012.god.
Ovo nije prvi puta da Ema dobija priznanje.Na Republičkom natjecanju Pošte Crne Gore u suradnji sa Ministarstvom prosvjete i nauke uključila se u Međunarodno natjecanje mladih za najljepši sastav u obliku pisma na temu „Kako nas pošta spaja sa svijetom“. Kao učenici VI  razreda osnovne škole „Narodni heroj Savo Ilić“ u Dobroti – Kotor, tada 12-godišnjoj učenici, u svibnju 2006.godine, u konkurenciji od 60 radova dodijeljena je druga nagrada. Tom prilikom Pošta Crne Gore nagradila ju je sa DVD kućnim kinom. O tom uspjehu javnost je informirana putem medija.
Natjecateljski duh naše Eme nije se zaustavio na tome.  Prošle godine  u travnju, kao učenica trećeg razreda gimnazije uz svoju profesoricu Valeriju Jokić, svojoj školi, Gimnaziji Kotor, donosi titulu pobjednika  sa državnog natjecanja iz italijanskog jezika. Uz diplomu, osvojenog prvog mjesta kao nagradu dobila je  lap-top kompjuter. U povodu osvajanja prvog mjesta dnevni list Pobjeda donosi reportažu o Eminom uspjehu, učenici Gimnazije Kotor.
I ove godine, Gimnazija Kotor sa profesoricom – mentoricom, Valerijom Jokić, i danas maturanticom 18-godišnjom Emom Radoničić iz Dobrote, učestvuje na državnom natjecanju iz stranih jezika, ponovo osvaja prvo mjesto. Na svečanosti uručenja priznanja, 15.svibnja 2012. godine, u Podgorici dodijeljena joj je Diploma za osvojeno prvo mjesto iz italijanskog jezika. Uobičajna i obećana nagrada je izostala, vjerovatno iz ekonomskih razloga.
Ovaj značajan događaj kako za Gimnaziju Kotor tako i za naš Grad nisu popratili lokalni mediji u Boki osim što je dnevni list Pobjeda 16. svibnja 2012. donio kratku obavjest o tome.
Da ovako lijepa i značajna vijest za naš grad Kotor nebi prošla nezapaženo, naš časopis „Hrvatski glasnik“ to obznanjuje i ujedno čestita našoj dragoj Emi, njenoj profesorici Valeriji Jokić i Gimnaziji Kotor  postignuti uspjeh i želimo im još mnogo takvih i sličnih uspjeha i priznanja.

Autor: Dario Musić

Nema komentara:

Objavi komentar