Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

subota, 26. svibnja 2012.

Predstava „Pučke scene“



U organizaciji HGD CG i Hrvatskog nacionalnog Vijeća organizirana je u dvorani Centra za kulturu u Tivtu predstava Jukebox-Melita, komedija u jednom činu, autora Filipa Nole. Ovu komediju je prvi puta „Pučka scena“ postavila na repertuaru početkom godine za XVIII Dane pučkog teatra. U predstavi se govori o međuljudskim odnosima među spolovima i sukoba generacije kroz splet smiješnih dramskih situacija smještenih u zapušteni povijesni prostor koji glumci žele oživjeti svatko na svoj način. Njihovi se životi isprepliću u jednom ludom danu, a oni pokušavaju izvući najbolje iz sve gore i gore situacije. Ovu suvremenu kmediju prilagodio je i postavio na scenu Ivan Bratković.
Dani hrvatskog pučkog teatra održavaju se već 18-u godinu u Hercegovcu, gradu koje se nalazi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Ta manifestacija kazališnog amaterizma okuplja amaterska društva hrvatskih manjinskih zajednica iz susjednih zemalja koje čuvaju materiski jezik izvan granica Hrvatske, a neki je zovu jedinstvenom svetkovinom hrvatske riječi, kulture i običaja.
Članovima kazališta je prvog dana bio domaćin Miroslav Franović, predsjednik hrvatskog nacionalnog Vijeća, koji ih je upoznao sa gradom Tivtom, posebno novim kompleksom Porto Montenegro.
Drugog dana su bili gosti HGD CG, kojima je Tripo Schubert uručio primjerke izdavačke djelatnosti, a Ivica Biskupović im je pokazao kulturno povijesne spomenike u starom gradskom jezgru Kotora, a zatim su posjetili i Perast, kao i svetište Gospe od Škrpjela.


 


Nema komentara:

Objavi komentar