Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

ponedjeljak, 21. ožujka 2011.

Vaterpolisti Hrvatske sjutra protiv Grčke

Vaterpolisti Hrvatske sutra će u Zagrebu odigrati utakmicu 5. kola Svjetske lige protiv reprezentacije Grčke, ali bez obzira na rezultat odabranici Ratka Rudića već su osigurali prvo mjesto koje vodi na završni turnir."Ova utakmica bit će nam odlična prigoda da zahvalimo navijačima za podršku koju su nam dali tijekom Europskog prvenstva, ali i da postupno uvodimo mlade igrače na koje ozbiljno računamo za novi olimpjski ciklus nakon Londona 2012.", kazao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić, koji se nakon operacije kuka ponovno vraća na trenersku klupu.

Po njegovim riječima u standardnoj momčadi bit će dvije izmjene, pa će na golu uz Pavića dobiti prigodu i mladi vratar Medvešćaka Petar Juraj Selem, dok je umjesto Sandra Sukna pozvan talentirani junior Mladosti Ante Vukičević.
Kapetan reprezentacije Igor Hinić smatra da je Hrvatska u mecu protiv Grčke izraziti favoriti i da uz pravilan pristup utakmici pobjeda ne bi trebala doći u pitanje, sa čime se složio i njegov reprezentativni i klupski kolega Frano Karač.
Utakmica vaterpolista Hrvatske i Grčke igrat će se sutra u 18,30 sati na bazenu Mladosti uz Savu.
Izvršni direktor HVS-a Perica Bukić kazao je da Savez još nije izvršio sve obveze prema igračima i prema Europskoj vaterpolskoj federaciji.
"Priznajem da u ovoj teškoj financijskoj krizi Savez sve teže pronalazi sponzore. Mi želimo osigurati maksimalne uvjete za rad ne samo seniorskoj, nego i svim drugim selekcijama, kao što nastojimo što prije riješiti dugovanja za obećane premije igračima i članovima stručnog stožera reprezentacije za zlatno odličje na EP u Zagrebu. Kada se tome pridodaju i potraživanja LEN-e dug Saveza penje se na tri milijuna kuna", kazao je Bukić napominjući da HVS od Hrvtatskog olimpijskog odbora dobiva godišnje 30 posto potrebnih sredstava, a sve ostale troškove mora pokriti sponzorskim ugovorima.
Inače, u skupini sa Hrvatskom su još reprezentacije Italije, Grčke i Nizozemske, a Hrvatska je već osigurala prvo mjesto i nastup na završnom turniru Svjetske lige čiji će pobjednik izboriti plasman na Olimpijske igre u Londonu.



(Hina)