Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

četvrtak, 24. studenoga 2011.

Promocija monografije "Bačvice-raj na zemlji"


26.11.2011.godine
„Bačvice – raj na zemlji“

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore organizira promociju monografije „Bačvice – raj na zemlji“ koja će biti održana u crkvi Svetog Duha, u subotu 26. studenog sa početkom u 19 sati. U glazbenom dijelu programa će učestvovati klapa „Rebatajica“ iz Splita. 
Monografija "Bačvice - raj na zemlji" autora Đermana Senjanovića Ćiće, Stjepana Jukića-Peladića i Anatolija Kudrjavceva, sadrži povijesna, sportsko-rekreativna i turistička obilježja s karakterističnim slikama iz povijesti gradskog kupališta Bačvice, od njegova osnutka (Košćina 1891.) do današnjih dana. 
Uz prisutne autore u izradi knjige sudjelovali su još Goran Borčić, Stanko Piplović, Ante Kuzmanić, Edo Unković, Vlado Stokić, Nenad Grgin, Vlaho Primorac, Ivo Mosettig, Mihovil Radja, Siniša Tartaglia, Ivica Profaca, Toni Veršić, Branko Bosanac
Boravak na Bačvicama je splitska mladež, uz učenje i rad, smatrala suštinskim i nezaobilaznim dijelom života. Monografija se posebno osvrće na jedinstvenu igru balunom u plićaku Bačvica – simbol Splita – picigin. Igra je do te mjere autentična da ju je Ministarstvo kulture ovog ljeta preventivno zaštitilo kao kulturno dobro.

Nema komentara:

Objavi komentar