Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

petak, 24. prosinca 2010.

Lukšić i službeno mandatar vlade

Igor Lukšić
Crnogorski predsjednik Filip Vujanović, nakon razgovora koje je u protekla dva dana obavio s čelnicima parlamentarnih stranaka, odlučio je Skupštini Crne Gore za mandatara nove vlade predložiti Igora Lukšića, dosadašnjeg ministra financija i potpredsjednika u vladi Mila Đukanovića. "Prihvativši stajalište Demokratske partije socijalista kao stranke s najvećim brojem zastupnika u parlamentu, danas ću Skupštini za predsjednika vlade predložiti Igora Lukšića", rekao je Vujanović.
Crnogorski predsjednik je uvjeren da "Lukšićeva profesionalna biografija, uspješnost koju je iskazao kao potpredsjednik vlade i ministar financija i njegova vizija budućeg rada vlade opravdavaju da ga predloži za mandatara". Vujanović očekuje da će predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić sljedeći tjedan zakazati sjednicu i da će svima biti podastrt program budućeg predsjednika vlade.
I čelnik DPS-a Đukanović, koji je u utorak podnio ostavku na mjesto predsjednika vlade, rekao je kako je njegova stranka uvjerena da Lukšić svojim iskustvom, sposobnostima i energijom ima sve potrebne preduvjete za preuzimanje dužnosti mandatara za sastav odgovorne vlade.
(Hina)